Próbálja ki!Letöltés
Olvassa el!Dokumentáció
Vegye meg!Megrendelés

Az alábbi dokumentáció a régi, 3.0-ás verziójú szoftver kézikönyve.
Az új, készülő verzióban számos helyen jelentős változás történt.
Ezt kérem vegye figyelembe az olvasásánál.
Ha szeretne értesítést kapni az új verzió elkészültekor, iratkozzon fel a hírlevélre.

    « Plusz egy vicc keresztrejtvény Adatbázis »   

Olasz keresztrejtvény

Olasz keresztrejtvény: a keresztrejtvénytábla vastag vonallal egy vagy több részre van osztva, a meghatározások a keresztrejtvénytábla mellett külön szerepelnek - nehézség szerinti - változó bontásban. A meghatározások lehetnek bontásban (vízszintes és függőleges), de lehetnek egyben is. A bontáson belül is lehet sor-, ill. oszlopfolytonosan, külön soronként, ill. oszloponként vagy ömlesztve (keverve).

Letöltés: PDF (Adobe Acrobat) vagy PS (postscript). A postscript fájl nyomtatással készült (postscript nyomtató fájlba nyomtatás), a PDF fájl a PS konvertálása.

A minta keresztrejtvényt Mezey László rejtvényszerkesztő készítette.


Az ábra két, egymástól cikcakkban haladó vonallal elválasztott rejtvényt és 6 fekete négyzetet tartalmaz. A meghatározásokat vízszintesen keverve, függőlegesen a számozásnak megfelelően, folyamatosan adjuk. Megfejtés esetén a színnel jelölt sorban a rejtvény típusa olvasható.

Vízszintes Neves japán író - nála lentebbi helyre - énekelhető vers - személyed - orosz tó - angol férfinév - Edward, becézve - április eleje! - helyrag - becézett Emese - Intézőbizottság, röv. - visszaad! - neves dél-amerikai író (Mario Vargas) - már nem inas, de még nem mester! - üldözőtől megszabadul - a Balkán-félsziget őslakója - az egyik Tolsztoj keresztneve - pirulni kezd! - a közelebbivel - költséget megfizet - indonéziához tartozó sziget - magas termetű, vállas, izmos férfi.

Függőleges 1 Vajda János verse (egy népies köszönés is). 2 A főníciai mitológia központi istene - az MLSZ egykori főtitkára (Sándor). 3 Valami közeléből (erőszakkal) távozásra késztet - Ghazzah, egyiptomi város névváltozata. 4 Időszerű, várható. 5 Neves operaénekes (Georg) - juttat. 6 A házba - továbbá, ezenfelül. 7 Tartozást elismerő okirat. 8 Az argon vegyjele - neves francia ruhatervező volt (Christian) - rétesdarab! 9 Besenyő Pista bácsi alakítója (András) - sopánkodva panaszkodik. 10 Csak látszólag élősködő szervezet tudományos elnevezése.

    « Plusz egy vicc keresztrejtvény Adatbázis »   

Ajánlott oldalak