Próbálja ki!Letöltés
Olvassa el!Dokumentáció
Vegye meg!Megrendelés

Gyakori kérdések

Ezen az oldalon a Gabry XWord keresztrejtvény-szerkesztő programmal kapcsolatos kérdésekre válaszolok.

Várom a kérdéseket a Kapcsolat oldalon megadott e-mail címre. A leggyakoribb kérdésekre ezen az oldalon is megtalálhatja a választ.

Mennyi idő alatt készít el a program egy rejtvényt?

Erre nem lehet pontos választ adni, mert az automata kitöltő sebessége több tényezőtől együttesen függ:
  • számítógép sebessége,
  • adatbázis - a kitöltendő táblához viszonyított - minősége *,
  • véletlen
Ez utóbbi, nevezetesen a véletlenszerűség adja, hogy minden esetben - ha lehetséges - más és más kitöltött táblát adjon eredményül, így lehet hogy az elsőt néhány másodperc alatt megtalálja, de az is lehet, hogy legközelebb elindítva több óráig is próbálkozik egy újabb változattal.

* Az adatbázis minősége csak a kitöltött táblához viszonyítva értelmezhető, más és más táblához különböző adatbázisok nyújthatnak megfelelő kitöltöttséget. Általánosságban azért kijelenthető, hogy egy nagyobb adatbázis nagyobb lehetőséget nyújt, így ez a kitöltés hatékonyságában is megmutatkozik.

Melyik rejtvénytípust (hagyományos, skandináv, olasz módra) készíti el a program a leggyorsabban?

A program csak a kimeneteknél (kivitel, nyomtatás) tesz különbséget a rejtvénytípusok között, így az automata kitöltő ugyanannyi idő alatt tölt ki azonos táblájú, de különböző típusú rejtvényt (természetesen a véletlenszerűség kikapcsolásával).

Le szokott-e "fagyni" a program?

A program futására nem jellemző, hogy valamilyen hiba miatt megakad, megáll, "lefagy". Hozzám eddig ilyen panasz nem érkezett, bár nem elképzelhetetlen, megtörténhet (de ha a számítógép már program futásakor is hibával leáll, akkor a leállások az operációs rendszer hibájából adódnak). He ez így elég ködösnek tűnik, akkor ki kell próbálni a letölthető demó verziót. Megbízhatóság szempontjából a teljes verzió hasonlóan működik (vagyis ha nem "fagy" a demó, akkor a teljes verzió sem "fagy").

Milyen oprációs rendszer alatt működik?

Windows 7 alatt kerül fejlesztésre, de XP alatt is tesztelt. A szoftver 32 bites program, amely a 64 bites Windows 7 alatt is működik.

Angol Windows 98-ason fut-e magyarul ez a program ?

Az hogy a program elindul és használható az biztos. Az is bizonyos, hogy a program magyar nyelvű. Egyetlen dolog kérdéses, mégpedig az, hogy a szavak listázásakor (például kereséskor) a magyar helyesírás szerint rendezi-e a szavakat. De erről könnyen meggyőződhet, ha a demó verzióban ezt megnézi, mert ebben az esetben is a teljes verzió a demó verzióhoz hasonlóan működik.

Ajánlott oldalak